На 23 февруари България е изразила желание да дари всичките

...
На 23 февруари България е изразила желание да дари всичките
Коментари Харесай

България е искала да дари самолетите си МиГ-29 на Украйна?

На 23 февруари България е изразила предпочитание да подари всичките си изтребители МиГ-29 на Украйна, написа в изтекли секретни документи на Пентагона, представени от Си Ен Ен. Според американската медия управляващите във Вашингтон са определили концепцията като " предизвикателство ", тъй като освен това състояние България би останала без никаква военна авиация, до момента в който бъдат доставени американските самолети F-16, което " ще отнеме още най-малко година. "

Разкритието е част от изтекли в последните седмици класифицирани документи. Те разкриват още, че Съединени американски щати са шпионирали както враговете, по този начин и съдружниците си. Си Ен Ен цитира чиновници на американската администрация, които удостоверяват достоверността на документите. В момента те се притесняват, че тази информация може да компрометира значими двустранни връзки с някои от упоменатите страни.

Подробна информация за съветските проекти за Украйна

Благодарение на прихванати връзки и вътрешни източници американското държавно управление е съумяло сполучливо да следи съветското министерство на защитата, както и частната военна компания " Вагнер ", твърди се в изтеклите документи. 

От документите излиза наяве, че Съединени американски щати са съумели да прихванат съветски проекти, като даже са посочени кои тъкмо топлоелектрически централи, електрически подстанции, железопътни и автомобилни мостове в Украйна са били цел и по кое време съветските сили са възнамерявали да нападат страната, написа Си Ен Ен. Вашингтон разполага и с карти, показващи придвижването на съветските войски.

В документите се загатва и вербуването на пандизчии от частната войска " Вагнер " за присъединяване в боевете в Украйна. Коментира се " увеличаващото се въздействие на водача на " Вагнер " над Путин ", както и проектите на групировката да ускори наличието си в Африка и Хаити.

Документите също показват информация за броя на жертвите във войната в Украйна, което е извънредно комплицирано за пресмятане, написа Си Ен Ен. Според изтеклата информация към февруари 2023 година съветските сили са изгубили сред 189 500 до 223 000 души. В същото време Украйна е дала до 131 000 жертви.

Шпиониране на врагове и съдружници

От един от документите излиза наяве, че Съединени американски щати са шпионирали и украинския президент Володимир Зеленски. Си Ен Ен цитира източник, непосредствен до украинския държавен глава, който споделя, че тази информация не е изненадваща. Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати дефинира разследващите способи, употребявани от Вашингтон, като " информация, получена от електронни сигнали и системи като информационни системи, радари и оръжейни системи ".

Друг документ разказва в детайлности диалог сред двама високопоставени южнокорейски чиновници в региона на националната сигурност по отношение на опасенията на Съвета за национална сигурност на страната по отношение на настояването на Съединени американски щати за даване на муниции, оповестява още Си Ен Ен. 

Сред следените от Съединени американски щати страни евентуално попада и Израел. Според информацията в изтеклите документи митингите против държавното управление в Тел Авив са подкрепяни от израелската разследваща работа Мосад. Те отхвърлят обвиняванията.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР