На 22-ри август 2023 Microsoft официално обяви, че е добавила

...
На 22-ри август 2023 Microsoft официално обяви, че е добавила
Коментари Харесай

Microsoft добави Python в Excel

На 22-ри август 2023 Microsoft публично разгласи, че е добавила езика за програмиране Python към Excel в бета версията на Microsoft 365, с цел да усъвършенства опциите за разбор и визуализация на данни.

„ Можете да манипулирате данните и да анализирате информацията в Excel, като употребявате графиките и библиотеките на Python, а по-късно да прилагате формулите, графиките и обобщаващите таблици на Excel, с цел да доусъвършенствате концепциите си. Сега можете да правите разширени разбори на данни в комфортната среда на Excel, като достъпът до Python се реализира непосредствено от лентата на Excel “, изясни генералният управител на Microsoft Стефан Кинестранд.

Microsoft изясни, че към този момент не е належащо потребителите да конфигурират спомагателен програмен продукт или да конфигурират допълнение, с цел да имат достъп до тази функционалност, защото консолидираното на Python в Excel ще бъде част от вградените функционалности за свързване на Excel и Power Query. Microsoft прибавя и новата функционалност PY, която разрешава данните от Python да се демонстрират в таблица на Excel. Благодарение на партньорството с Anaconda ( корпоративно вместилище на Python) известните библиотеки на Python, като pandas, statsmodels и Matplotlib, скоро ще бъдат налични в Excel за всички консуматори на Microsoft 365.

От Microsoft обясниха, че Python in Excel ще бъде включен като част от абонамента за Microsoft 365 по време на предварителното тестване на новата версия на продукта, само че някои от функционалностите му ще бъдат краткотрайно лимитирани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР