На 22 октомври (събота) от 15.00 ч. следобед Националната телевизия

...
На 22 октомври (събота) от 15.00 ч. следобед Националната телевизия
Коментари Харесай

БНТ ще излъчи грандиозния концерт С нами Бог на фондация Нашият дом е България на 22 октомври

На 22 октомври (събота) от 15.00 ч. следобяд Националната телевизия ще излъчи пасхалния концерт " С нами Бог ".

 

Зрителите ще станат очевидци на епични възстановки на славни древен събития в атмосферата на Белоградчишките скали, обагрени в цветно художествено осветяване. 

 

Концертът по концепция на арх. Пламен Мирянов, идеолог и главен деятел на фондация " Нашият дом в България ", бе осъществен в границите на тазгодишното издание на фестивала „ Опера на върховете “. 

 

В изявата взеха присъединяване Софийски духовнически хор, Класически оркестър „ Кварто “, Женски хор „ Нуша “, Прабългарска школа „ Багатур “, Пламен Бейков, Янко Лозанов, Димитър Селенски, Любомир Петкашев, Пламен Мирянов, Веселин Калановски и други.

 

Фестивалът “Опера на върховете ” е новаторска концепция на режисьора Пламен Карталов, чиито необикновени театрални решения и план са свързани с слагането на оперни представления измежду магическата хубост на Белоградчишките скали.

 

Фондация „ Нашият дом е България “ за първи път се включва в програмата на фестивала с тетралогията " Крепост на честност " - четири християнски и патриотични концерт-спектакли, част от която е и " С нами Бог ", с цел да обрисува една магична конюнктура, в която минало, настояще и бъдеще ловко се преплитат, а нишката на българщината е подхранвана от бездънен национализъм и ревнив християнски дълг към жанр и народ, към България като блян и висша полезност.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР