На 22 март т.г. МВнР на РБ обяви двама дипломати

...
На 22 март т.г. МВнР на РБ обяви двама дипломати
Коментари Харесай

Руското посолство: Изгонването на двамата ни дипломати е без основания

На 22 март т.г. Министерство на външните работи на Република България разгласи двама дипломати на Посолството на Руската Федерация в София за " личност нон грата ". Това оповестяват от съветското посолство у нас на страницата си във Facebook.

" Със страдание принудени сме да установяваме, че този следващ безпочвен демарш на българските управляващи няма да способства за по-нататъшното създаване на градивен руско-български разговор ", допълват от посолството.

Руската страна си резервира право за ответни ограничения.

изиска отзоваването на двама съветски дипломати поради шпионската спекулация в интерес на Русия. Вече е връчена нота на дипломат Елеонора Митрофанова.

Министерството на външните работи на Република България разгласи двама съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата и им даде 72 часа да изоставен страната. Днес нота с това наличие бе връчена на заместник-ръководителя на съветското посолство, оповестиха от Министерство на външните работи.

Министерство на външните работи получи писмо от Прокуратурата на Република България, в което се оповестява, че двамата дипломати са осъществявали на територията на страната активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

В хода на следствието е открито, че двама жители на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР