На 22 март принцесата на Уелс Кейт Мидълтън обяви, че

...
На 22 март принцесата на Уелс Кейт Мидълтън обяви, че
Коментари Харесай

Диагнозата на Кейт Мидълтън: Какво ни казва видеото за стратегията на кралското семейство

На 22 март принцесата на Уелс Кейт Мидълтън разгласи, че е болна от рак и е почнала курс по химиотерапия. Това беше направено посредством видео, на което тя самата разкрива диагнозата. Какво ни споделя този видеоклип за ПР тактиката на кралското семейство?

Принцесата на Уелс съобщи, че е в начален етап на лекуване

Повечето хора, които се сблъскват с сходна диагноза, не споделят информацията обществено. Седмици наред, в които не се знаеше къде е и какво се случва с Кейт Мидълтън, се тиражираха всевъзможни тайни теории и пояснения. ПР специалисти разясниха, че тактиката на двореца Кенсингтън се разпада,  изключително след манипулираната фотография за 8 март.

Мълчанието на двореца бързо беше запълнено от звук в обществените мрежи... най-неподходящият звук

Според източници от двореца прочувственото видео на Кейт, в което тя признава за диагнозата си, е било планувано през цялото време. То е синхронизирано с пролетната почивка на децата на Уилям и Кейт.

След като клипът с принцесата на Уелс беше оповестен онлайн публичното мнение се обърна и се насочи против разпространяващите тайни теории. Много консуматори онлайн показват яд, че Кейт Мидълтън е била принудена да реагира и да снима този сложен прочувствено видеоклип поради множеството ужасни тайни теории.

Снимка: Getty Images

„ Контекстът на този видеоклип е явен – апелирам, мислете преди да изпадате в спекулации “, разяснява някогашният шеф на връзките на „ Даунинг стрийт “ 10 сър Крег Оливър пред Би Би Си.

Принцесата на Уелс призна, че се лекува от рак

Много анализатори съпоставят изказването на Кейт Мидълтън с това на Елизабет II, когато принцеса Даяна умира при автомобилна злополука. Покойната кралица е била принудена да се появи обществено след яростна рецензия, в това число и от пресата, за нейното неявяване. Елизабет, сходно на Кейт, е поставяла тогава фамилията преди всичко и най-много – синовете на Даяна, които са се сблъскали с тази ужасяваща вест.

Видеоклипът на Кейт Мидълтън и информационната тактика към него са високо оценени от ПР специалисти, които схващат по какъв начин работи кралското семейство.

Снимка: Reuters

„ Да представиш информацията вярно е извънредно мъчно нещо в ерата на интернет. Видеоклипът на Кейт е съвършена композиция от подаване на информация и отбрана на кралското семейство “, разяснява някогашният прессекретар на Елизабет Чарлз Ансън.

„ Кралското семейство съумя да си върне контрола, най-малко краткотрайно. Изключително мъчно е да си ПР на кралското семейство – има положителни и неприятни дни “, разяснява ПР гуруто Марк Борковски пред Би Би Си.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР