На 21 юли украинците ще изберат нов парламент, съобщи АФП.

...
На 21 юли украинците ще изберат нов парламент, съобщи АФП.
Коментари Харесай

В Украйна се провеждат парламентарни избори

На 21 юли украинците ще изберат нов парламент, заяви Агенция Франс Прес. Володимир Зеленски, се стреми да вкара политически новаци във властта и да укрепи въздействието си.
Очаква се новосъздадената партия на Зеленски да завоюва максимален дял от гласовете в изборите, които би трябвало да вкарат нова епоха в някогашната руска страна , до момента доминирана от политици, израснали в Съюз на съветските социалистически републики.
Предвижда се, че партията на водача на " Слуга на народа ", наречена на сериал, в който Зеленски играе президент, ще получи към половината от гласовете, макар че едвам е съществувала преди Зеленски да завоюва безапелационна победа на президентските избори през април.
Изборът на Зеленски се възприема като отменяне на украинския политически хайлайф поради това, че не съумя да усъвършенства виталния стандарт, да изкорени корупцията и да постави завършек на спора с подкрепяните от Русия сепаратисти, които започнаха спор през 2014 година
Украинският президент би трябвало да показа властта с Народното събрание, който ще номинира министър председател и ще образува държавно управление.
Говорейки в навечерието на гласуването, Зеленски даде обещание да събере " технократично държавно управление ".
" Моята цел е да трансформира Украйна в една от най-бързо разрастващите се и разрастващите се европейски стопански системи ", сподели той във видео адрес към нацията.
Украйна има население от 45 милиона души и е минала през две национални въстания за две десетилетия. Тя към момента се бориш с вътрешни спорове със сепаратисти, които са лишили към 13 000 живота.
Очаква се гласуването трагично да промени структурата на законодателната власт, като анализаторите предвиждат, че сред 50 и 70 % от членовете на идващия парламент ще бъдат депутати за първи път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР