На 21-ви май 2023 г. Фондация Майки за донорството“ навършва

...
На 21-ви май 2023 г. Фондация Майки за донорството“ навършва
Коментари Харесай

321 жени и 64 мъже дариха яйцеклетки и сперматозоиди в България през последната година

На 21-ви май 2023 година Фондация „ Майки за донорството “ навършва 9 години от своето основаване. Организацията е единствената в България с донори на репродуктивен материал. Във връзка с годишнината си от организацията регистрират своята активност и постигнатото през деветте години на тяхната работа.

Над 70 000 фамилии в нашата страна се нуждаят от донорство, с цел да имат деца. От своето основаване до през днешния ден донорите на репродуктивен материал, избрали Фондацията, са почти 6000 души. И над 7000 фамилии и двойки с репродуктивни проблеми  получиха яйцеклетки и сперматозоиди от донорите ни за тези 9 години, споделят от Фондацията.

През годините Фондация „ Майки за донорството “ подкрепя финансово 138 фамилии в битката им за дете с донорски ин витро процедури, в резултат на което 65 деца са към този момент измежду нас. 22 фамилии чакат своите бебета в околните седмици и месеци, а 23 имат дарени яйцеклетки и им следва да пристъпят към дононорски инвитро процедури. Набирането на финансови средства за двойките, които организацията поддържа, се реализира посредством директни дарения от съидейници на идеята по банков път, както и чрез благотворителния базар във facebook страницата на Фондацията обществено. Само от началото на тази година до през днешния ден е оказана помощ на 137 фамилии.

Стотици други дами и мъже, имащи потребност от здравна помощ, с цел да имат деца, се обърнаха към Фондацията. И им бе помогнато финансово за осъществяването на хистероскопии, лапароскопии, ембриотрансфери, хистеросалпингографии, биопсии и други; за сперомограми в едно с SDI тест; за прегледи при акушер-гинеколог, мамолог, ендокринолог и други медициснки специалисти; за лекарства при подготовката за ин витро процедури и бременност. В начинания на Фондацията помогнахме и на деца с прегледи при детски експерти - алерголог, УНГ, пулмолог и други, регистрират още от там.

Хиляди фамилии получиха подпомагане и поддръжка в търсене на своя репродуктивен експерт за бързото сбъдване на фантазиите им за бебе, като множеството от тях се прибраха вкъщи с деца, означават от организацията.

„ Фондация „ Майки за донорството “ благодари на всички донори за благородството да дарят парченце от себе си за основаването на нов живот, както и на донорите и съидейници на идеята. С общите ни старания оказваме помощ да се родят още доста мечтани и дълго чакани деца! “, акцентират от там.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР