На 21 ноември, Ден на християнското семейство, с молитва за

...
На 21 ноември, Ден на християнското семейство, с молитва за
Коментари Харесай

С молитва за здраве откриха двата нови центъра за подкрепа на деца и техните семейства в Стара Загора

На 21 ноември, Ден на християнското семейство, с молитва за здраве бяха открити два нови центъра за социална поддръжка и за деца с увреждания и техните фамилии в Стара Загора.

„ Днес, на този ярък празник,  се веселя да открием дружно двата нови центъра за поддръжка на деца и техните фамилии. В този дом, дано всички се усещат като едно огромно семейство, окриляни и предпазени. Пожелавам на целия екип здраве и благополучие. Бъдете обединени и създайте една уютна и добра среда за подрастващите. На добър час! “, откри новата услуга отрасловият зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Поздрав към присъстващите насочи и шефа на двата нови центъра Маргарита Панева. Гости на събитието бяха представители на разнообразни институции.

Центърът за социална поддръжка е звено за обществени услуги, целящо да усъвършенства качеството на живот на децата в фамилната и обществената среда. Услугите се дават на адрес: гр. Стара Загора, кв. „ Самара – 1 “, ул. „ Родопи “ № 48. Сградата на /ЦОП/ е снабдена с самостоятелни и общи пространства, обзаведени с емфатичен блян към основаване на домакински уют. Част от услугите му са психическо и юридическо информиране и консултиране по въпроси, директно обвързани с развъждането и възпитанието на децата, родителските права и отговорности. Ще се реализира и поддръжка и съгласуваност при потребност от взаимоотношение с други услуги или разнообразни институции, организации и административни органи, в полза на детето и фамилията, както и терапия,  рехабилитация, образование, заслон и други.  Основните действия в ЦОП се провеждат в стратегии, създадени в сходство с разпознатите потребности на децата и фамилиите в риск.

Дневният център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии се намира на същия адрес и цели поддръжка на деца с трайни увреждания за обществено включване и предварителна защита на настаняването им в профилирана институция. В него са основани условия за обслужване, отговарящи на ежедневните и рехабилитационни потребности на децата, както и на потребностите от организация на свободното време. Капацитетът му е 30 места за целодневна грижа и 60 места за консултативни услуги.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР