На 20 октомври от 10:00 часа в заседателната зала на

...
На 20 октомври от 10:00 часа в заседателната зала на
Коментари Харесай

Община Видин организира Ден на отворените врати на 20 октомври

На 20 октомври от 10:00 часа в заседателната зала на 6 ет. в постройката на Общинската администрация ще се организира Ден на отворените порти, по време на който видинската общност ще има опция да се запознае от близко с работата и действието на отдел „ Екология, инфраструктура, инженерни мрежи и уреди “. Хората ще получат информация за проблеми, касаещи качеството на атмосферния въздух на територията на Общината.

Събитието ще премине под формата на полемика и жителите могат да насочат въпроси и оферти за възстановяване работата на локалната институция по ограниченията, прилагани от „ Програма за понижаване на равнищата на фини прахови частици (ФПЧ10) и постигане на откритите правила за наличието им в атмосферния въздух в Община Видин за интервала 2021-2025 година и План за деяние “.

Целта на самодейността е да се увеличи доверието на обществеността към работата на администрацията и провежданите екологични политики на локално равнище, да се усъвършенства публичната информираност и да се насърчи гражданското присъединяване в процесите на взимане на решения и използване на политики и законодателство с фокус върху опазването на околната среда и обезпечаване по-добро качество на атмосферниявъздух.

Денят на отворените порти се организира в границите на план №BG05SFOP001-2.025-0051 „ Активно поданство за чист въздух “, финансиран по Оперативна стратегия „ Добро ръководство ”. Проектът се извършва от Сдружение „ България в Европа “ и „ Сдружение за районна самодейност “ и има за цел да се увеличи съдействието и взаимоотношението сред обществената администрация, жителите и бизнеса при образуването, използването и наблюдението на локалните екологични политики с фокус върху запазване чистотата на атмосферния въздух.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР