На 20 и 21 декември директорите на институциите от системата

...
На 20 и 21 декември директорите на институциите от системата
Коментари Харесай

На 20 и 21 декември отсъствията на учениците с белодробни заболявания ще бъдат извинени в София

На 20 и 21 декември шефовете на институциите от системата на предучилищното и учебното обучение в София би трябвало да подхващат дейности за понижаване на риска от нездравословните последствия за здравето на децата и учениците по отношение на прогнозните сериозни стойности на излъчванията от нездравословни субстанции във въздуха над допустимите правила по данни на Национален институт по метеорология и хидрология за територията на София-град.

Това се споделя в заповед от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, оповестена в уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието в София.

Директорите на детските градини и учебните заведения неотложно би трябвало да уведомят родителите на децата и учениците посредством интернет страниците на детските градини или на учебните заведения, или по различен метод за предстоящите планирани сериозни стойности на излъчванията във въздуха.

По преценка на родителите децата от наложителното предучилищно обучение и учениците, които страдат от потвърдени хронични белодробни болести, може да отсъстват от образователни занятия на 20 и 21 декември по уважителни аргументи, се споделя в заповедта.

В нея се прецизира, че родителите би трябвало да уведомят за отсъствията на децата или учениците учителите в детските градини или класните ръководители в телефонен диалог, по имейл или по различен подобаващ метод.

Отсъствията ще се смятат по уважителни аргументи, в случай че хроничните белодробни болести са вписани в персоналната амбулаторна карта на детето или ученика, показана в детската градина или в учебното заведение. Може да бъде показан и различен медицински документ, доказващ хроничното белодробно заболяване, публикуван от общопрактикуващ доктор или от доктор в лечебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР