На 20 април 2019 г., събота, в София ще се

...
На 20 април 2019 г., събота, в София ще се
Коментари Харесай

София е домакин на Първата Национална олимпиада по ментална аритметика за деца

На 20 април 2019 година, събота, в София ще се организира първата SmartyKids Национална олимпиада по ментална аритметика за деца. На нея дребните участници ще се състезават в уменията за бързо и вярно ментално броене, както и решение на задания на античното китайско сметало " абакус ". Докато децата считат, ще се организира и семинар за родителите. От асоциация “Родители” и Център за безвреден интернет ще споделят с тях разнообразни тактики по какъв начин да предпазим децата в интернет пространството и по какъв начин да ги научим безвредно да сърфират.



Ще бъдат показани и способи по какъв начин посредством геймификация благодарение на добавена действителност даже най-малките се влюбват в менталната аритметика. Само след година и половина на българска територия, революционната просветителна методика съумява да завладее цялата страна. Ясен индикатор, че идеята за детското развиване става все по-популярна и значима за българското семейство. Олимпиадата по ментална аритметика дава чудесна опция за всяко дете да получи обществено самопризнание за своите гении, достижения в менталната аритметика и да придобие нов опит. Освен това е и превъзходен празник за децата.

В други страни годишно се провеждат олимпиади по ментална аритметика. В България тази година е премиерно издание на SmartyKids Oлuмпиада. Смартитата се състезават в скорост на броене, демонстрирайки уменията си.

Планираният брой деца, които ще вземат присъединяване, надвишава 300. 15 от тях ще се класират преди всичко и ще получат купи и медали, а още 30 ще се класират на второ и трето място. Всички спечелили ще получат книги от издателство " Мармот ", а призовите места ще получат и разрастващи игри с дейни карти от издателство " Клевър бук ".

Програма на събитието:

Етап 1: S равнище за възраст: 4-5г.; бг.; 7-8 години;

09:30 – 10:00 – Регистрация и разпределяне на комплекти;

10:00 -11:00 – Олимпиада / Семинар за родители;

11:15 -12:15 – ДНК научно шоу / инспекция на резултати;

12:30 – Награждаване;

Етап 2: S равнище за възраст 9-10 и 11+ г.; за всички М и А ниво;

13:00 -13:30 – регистрация и разпределяне на комплекти;

13:30 -14:30 – Олимпиада / Семинар родители;

14:45 -15:45 – ДНК шoy u инспекция на резултати;

16:00 -17:00 – Награждаване.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР