Канцлерът на Германия Олаф Шолц осъди строго днес нападението, при

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц осъди строго днес нападението, при
Коментари Харесай

Шолц: Нападенията срещу служители на изборни длъжности са заплаха за демокрацията

Канцлерът на Германия Олаф Шолц осъди строго през днешния ден нападението, при което беше пребит евродепутат от неговата Германска социалдемократическа партия (ГСДП), и изрази безпокойствие, че сходни прояви на принуждение се усилват и " са опасност " за демокрацията в страната, съобщи Франс прес, представено от Българска телеграфна агенция.

 

" Трябва да го заявим, че в никакъв случай не би трябвало да се помиряваме с сходни актове на принуждение ", сподели Шолц на конгрес на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Берлин. Той предизвести, че " демокрацията е застрашена от сходни дейности ".

 

На конгреса си в Берлин ПЕС разгласи в декларация, че гласоподавателите може да разчитат, че европейските социалисти ще се изправят против крайната десница.

 

" Никога няма да си сътрудничим, нито да формираме коалиция с крайната десница " - това е твърдото заричане към гласоподавателите, което левите политически водачи дадоха през днешния ден в декларацията, която одобриха в немската столица. Текстът е представен в писмо, изпратено от ПЕС до Българска телеграфна агенция.

 

" Същевременно призоваваме всички демократични европейски партии изрично да отхвърлят каквото и да било нормализиране на връзките, съдействие или съюз с крайната десница. Очакваме те да включат това публично и недвусмислено в своите предизборни стратегии и партийни заявления, както ние вършим в нашата стратегия на ПЕС и в актуалната декларация на управлението на ПЕС. Това е единственият метод да уверим гласоподавателите, че след европейските избори ще има надеждна и твърда защитна стена против крайната десница ", се споделя в декларацията.

 

" Възходът на крайната десница в Европа е опасност за жителите, техните права и богатство. В ръководството крайната десница подкопава правата на служащите, свободата на медиите и върховенството на закона, правата на дамите и правата на ЛГБТ-общността. В обществото тя работи за разделяне и популяризира теории на конспирацията, изготвя проекти за депортиране на мигранти и работи против гражданското общество, публицистите и профсъюзите ", се отбелязва в текста.

 

" ПЕС постоянно ще бъде благонадежден и мощен глас против десния екстремизъм и в отбрана на нашата народна власт. Това значи никакво съдействие или съюзи с Европейските консерватори и реформисти или с " Идентичност и народна власт " в Европейския парламент ", се акцентира в декларацията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР