На 20.12 в 14 часа във фоайето на училище СУ

...
На 20.12 в 14 часа във фоайето на училище СУ
Коментари Харесай

Коледна изложба-базар редят в училище Христо Ботев във Враца

На 20.12 в 14 часа във фоайето на учебно заведение СУ "Христо Ботев " във Враца ще бъде открита Коледна изложба-базар "Сурва радостна година! ". Мероприятието е взаимна самодейност и представителна изява на групите по ползи "Шарена палитра ", "Пъстра китка " и "Екоартработилница " по плана на МОН "Твоят час ".
Ще бъдат показани и разпродадени коледни сувенири, картички и сурвачки, направени от възпитаници от 1., 5. и 6. клас и техните родители. За празничното въодушевление ще допринесат танцьорите от "Пъстра китка ". По този метод децата от трите креативен състава ще дадат своя принос към благотворителната идея на нашето учебно заведение да помогнем за лекуването на тежко болно дете от 7. клас.
На 20.12. означаваме и един прелестен български празник - Игнажден. Вярва се, че на този ден стартира преходът от остарялата към новата година. На този ден се извършва обредът "Полазване ". Важно е какъв "полазник " ще прекрачи на първо време прага на дома. Ако е добър човек, ще е здрава и добра годината, плодородна и сполучлива. Според друго вярване, на Игнажден не се желае и не се дава нищо назаем.
"Средствата, които ще съберем на този ден, ще бъдат дадени не назаем, а от сърце за лекуването на болно дете! Дано ние сме положителният полазник в дома му! И нека Новата година му донесе здраве! " - споделят дребните създатели и техните ръководители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР