На 2 юни 2022 г., в навечерието на 30-годишнината от

...
На 2 юни 2022 г., в навечерието на 30-годишнината от
Коментари Харесай

30 години дипломатически отношения между България и Казахстан

На 2 юни 2022 година, в навечерието на 30-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Република Казахстан и Република България (5 юни 1992 г.), в постройката на Министерството на външните работи на Република България се състоя тържествено честване на тази значима за двете страни дата.

На формалната гала ФАКТИ получи благодарствено писмо за поощряване на взаимното съдействие сред Република Казахстан и Република България и в чест на 30-тата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни.

В събитието взеха присъединяване посланикът на Казахстан Темиртай Избастин, заместник-министърът на външните работи на Република България господин Васил Георгиев, шефът на Дипломатическия институт госпожа Таня Михайлова, шефът на Държавния културен институт госпожа Снежана Йовева, дипломати, работили в Казахстан, народни представители, политически и публични дейци.

В рамките на събитието беше проведена фотоизложба, отразяваща хрониката на развиването на двустранните връзки.

Всички участници в събитието получиха отдадената на двустранните връзки листовка, особено издадена на български език от посолството на Казахстан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР