На 2 юли се чества Световният ден на НЛО. Изборът

...
На 2 юли се чества Световният ден на НЛО. Изборът
Коментари Харесай

2 юли: Международен ден на неидентифицираните летящи обекти

На 2 юли се празнува Световният ден на НЛО. Изборът на датата не е инцидентен. През 1947 година на този ден е станал така наречен розуелски случай: край американския гр. Розуел се разрушава летателен уред.

Мнозина са на мнение, че това е галактически транспортен съд на извънземни – летяща паница с пришълци на борда.

Собственикът на ранчо „ Мак “ разкрил нещо като летяща паница, която се била разрушила се в парцела му. В нея се намирали телата на четирима от пасажерите, трима от които мъртви. Всички били ниски, със сива кожа, огромни глави и големи черни очи. Човекът се обадил в близката военна база, откъдето поели надзор над нещата.

На 8 юли 1947 година във вестниците е оповестено известие от Военновъздушни сили на Съединени американски щати, че военните разполагат с летящ обект, открит в ранчо в щата Ню Мексико, в региона на Розуел. Няколко часа по-късно бригаден военачалник Рами, командващ 8-а въздушна войска, опровергава тази информация.

Според формалното пояснение край Розуел не е аварирал НЛО, а са паднали части от свръхсекретна сонда от програмата „ Могул “ за следене на руските нуклеарни тествания.

Няколко години по-късно майор Джес Марсъл, който през 1947 година е бил шеф на разследващия отдел в базата на Военновъздушни сили в Розуел, дава сензационно изявление. В него той споделя, че историята със сондата е измислена. Според Марсъл „ това са били предмети с извънземен генезис “.

 k Thinkstock
 От чист планински източник, непокътнат от човешка ръка... Edna предлага От чист планински източник, непокътнат от човешка ръка...
През 2001 година Хактан Акдоган, основател на Международния музей на НЛО в Истанбул, Турция, разгласява предложение за отбелязването на този ден.

Въпреки неналичието на неопровержими доказателства, че край Розуел се е разрушил НЛО, всяка година при започване на юли в града се стичат над 200 000 души, с цел да вземат участие в самобитен фестивал. В неговите рамки се провеждат семинари, лекции, специфични експозиции. Има и костюмиран Парад на извънземни.

 k Thinkstock

В дните на фестивала в хотелите на Розуел не остават свободни места, изкупуват се съвсем всички сувенири с „ извънземна “ символика. На туристите се демонстрират по едно и също време четири места, където се е разрушила летящата паница.

На едно от тях е повдигнат монумент, който удостоверява, че „ това е същинското място “ на злополуката на НЛО. Известно е, че НЛО-индустрията всяка година носи на стопанската система на гр. Розуел доходи от към 5,2 милиона $.

 v Thinkstock

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР