На 2 юли Културно-туристически комплекс Ченгене скеле“ посрещна едно от

...
На 2 юли Културно-туристически комплекс Ченгене скеле“ посрещна едно от
Коментари Харесай

Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ посрещна едно от най-мащабните спортни събития в България за тази година

На 2 юли Културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “ посрещна едно от най-мащабните спортни събития в България за актуалната година.

За втора поредна година в парк „ Росенец “ среща си дадоха над 500 триатлонисти от България и чужбина, които премериха сили в “Lion Heart Utopia Cross Triathlon ”. Триатлонът бе част от програмата на „ Бургас Спорт Фест 2022 “ и ще се запомни с неповторими страсти както за участниците, по този начин и за близо стотиците фенове.

Състезанието започва на 2 юли в 9 часа. Първата дисциплинираност, с която трябваше да се оправят триатлонистите бе плуване в акваторията на „ Ченгене скеле “. Именно тук, феновете се любуваха на неповторим всеобщ старт, при който стотиците участници премериха сили в директна борба между тях. Те трябваше да преплуват два пъти акваторията на „ Ченгене скеле “, като всяка обиколка беше с дължина 750 метра /общо 1500 метра/. След плуването участниците се качиха на колелата и започнаха гневно въртене на педалите и безмилостно гонене в парк „ Росенец “ и „ Странджа “ планина, като общата дължина на колоездачното трасе беше 40 км. Последната дисциплинираност в триатлона беше тичане 10 км в самия парк „ Росенец “, като трасето преминаваше през извънредно живописни региони, разпръснати по целия парк.

В последна сметка, след тези титанични и безчовечен старания, при мъжете победител стана румънецът Александър Кубеско в общо време 2 часа и 54 минути. Втори приключи един от най-хубавите български триатлонисти Иван Гръблев, а на трета позиция се класира Георги Вълчев.

При дамите първо време даде Виктория Данова с време 3 часа и 23 минути, а нейни подгласнички станаха Вера Делипавлова и Мишел Георгиева.

След формалното награждаване, “Lion Heart Utopia Cross Triathlon ” приключи със запаметяващо се празненство с присъединяване на група „ Rewind ”.

„ За втора поредна година вършим това необикновено събитие, като за наша наслада тази година надградихме доста. Избрахме всичко това да се случва в парк „ Росенец “ и на Културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “, тъй като това са необикновено живописни региони, които Бургас би трябвало да е горделив, че има. Всички над 500 участници са впечатлени от изискванията за спорт и фамилен туризъм, които паркът дава и се влюбиха в „ Ченгене скеле “. Именно това беше нашата задача. Разбира се няма по какъв начин да подминем и икономическия резултат за региона, защото в дните преди и след надпреварата всички места за настаняване в парк „ Росенец “, Крайморие и околните курорти се запълват с участници и техните фамилии, а това е значима част за туризма в района. Освен едно от най-мащабните спортни събития в България за 2022 година, желаеме да покажем, че този регион е емблематичен за Черно море и всеки би трябвало да го посети. Радваме се, че изпълнихме нашата задача и с неспокойствие чакаме идната година, когато сме сигурни, че ще бъде още по-мащабно. Благодарим на Община Бургас, че за втора поредна година са наш незаместим сътрудник, тъй като без тяхната помощ мъчно ще се случи сходна огромна спортна демонстрация “, разясниха уредниците на “Lion Heart Utopia Cross Triathlon ”.

Следващото огромно събитие в парк „ Росенец “ ще бъде в края на юли. Спортната демонстрация се споделя „ Акватлон Utopia “ и ще се организира на плаж „ Росенец “ на 24 юли /неделя/.

* Автор на фотосите е Виктор Троянов „Вичо“
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР