На 19 юни Софийският градски съд е постановил 10-годишна осъдителна

...
На 19 юни Софийският градски съд е постановил 10-годишна осъдителна
Коментари Харесай

10 г. затвор за рецидивист, счупил черепа на старец с тесла при грабеж

На 19 юни Софийският градски съд е постановил 10-годишна неоправдателна присъда за обир, осъществен в изискванията на рисков рецидив и съпроводен с причиняване на две междинни телесни повреди на потърпевшия, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 10 април 2019 година Софийска градска прокуратура е предала на съд Борис Л., по тази причина, че на 20 октомври 2018 година в столичния кв "Гевгелийски " наоколо до един от изходите на метростанция "Вардар ", е лишил непознати движими движимости – калъф за документи на стойност 0,50 лв., съдържащ персонални документи и две карти за МГТ, от владението на потърпевшия, за незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ – нанесъл му голям брой удари, в резултата на което му предизвикал две междинни телесни повреди, изразяващи са в строшаване на черепа и травма на мозъка. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, откакто е деецът е бил неведнъж осъждан за умишлени закононарушения от общ темперамент.

В хода на следствието е открито, че причинителят нападнал инцидентно преминаващ 86 - годишен жител и откакто му нанесъл няколко удара с тесла по главата, лишил калъф за документи. Противно на упованията му в него обаче липсвали пари.

С оглед тежестта на осъщественото закононарушение и извънредно обремененото правосъдно минало на дееца, в хода на правосъдното производството прокурор при СГП е изискал да му бъде наложено оптималното планувано в закона за това закононарушение наказване – 15 години.

Делото е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване.

Поради това, откакто съдът е почел препоръчаното от прокурора наказване, и е приложил редукцията, планувана в закона, е постановил 10-годишна неоправдателна присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР