На 19 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

...
На 19 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

„В кадър“ по БНТ е документалният филм „Изследователи на ледения юг“ – наука в суровите условия на остров Ливингстън

На 19 май, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в рубриката за настояща документалистика на публичната телевизия „ В кадър “ гледайте кино лентата „ Изследователи на ледения юг “ – втора част на вълнуващия свидетелски роман на журналистката Мария Чернева и операторката Анна Андреева след.
 Мария Чернева и Анна Андреева.

Документалният филм „ Изследователи на ледения юг “ ще води феновете в българската изследователска база „ Св. Климент Охридски “ на остров Ливингстън, достигната сполучливо от първия български полярен транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ след 49-дневно корабоплаване.

Мисията е изпълнена, само че най-важните и сложни задания пред екипажа и антарктиците предстоят. Трябва да създадат нещо, което 30 години всички останали кораби отхвърлят – да разтоварят строителните материали и контейнери на каменистия и необорудван бряг в залива Емона. Екипажът и антарктиците намират хитро решение и се оправят ослепително, като още на идващия ден стартира довършването на основите на новия лабораторен блок.
 Екипът преодолява всички компликации.

Нищо в това строителство не е общоприетоо и познато – с цел да издържи на стихиите на Антарктика, всеки стадий от градежа е трансфорат в теоретичен план, който предлага ексцентрични решения.
 Странните антарктически организми.

Как действа природата в суровите условия на остров Ливингстън, за какво антарктическите организми имат великански размери и с какво се изяснява тяхното дългоденствие, по какъв начин протича всекидневието в изследователската база „ Св. Климент Охридски “, която се нуждае от нов водоизточник, защото остарелият постоянно замръзва – гледайте кино лентата на Мария Чернева с режисьор Ара Хугасян „ Изследователи на ледения юг “ на 19 май, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1.
 Момент от работата на екипа на Българска национална телевизия.
Следете поредицата „ ПЛАВАНЕ КЪМ ЛЕДЕНИЯ ЮГ “ онлайн на BNTNEWS.BG, в мобилното приложение за  или , както и в формалния на Българската национална телевизия.

Гледайте рубриката за настояща документалистика на публичната телевизия в петък от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР