На 19 февруари държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен публикува

...
На 19 февруари държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен публикува
Коментари Харесай

Китай: САЩ трябва да покажат с действия връщането си в Парижкото споразумение

На 19 февруари държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разгласява изказване, че същия ден страната се е върнала публично в „ Парижкото съглашение “ за изменението на климата. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш приветства това и акцентира, че връщането на Съединени американски щати прави съглашението още веднъж цяло.

Думите на Гутериш изрекоха общото мнение на интернационалната общественост. Справянето с климатичните промени изисква взаимните старания на страните, обаче, в края на предходната година Съединени американски щати се изтеглиха от съглашението и станаха единствената страна, оказваща се спънка за общото дело.

На този декор ръководените от Джон Байдън Съединени американски щати взеха решение да се завърнат в съглашението, което е положително решение. Те обаче би трябвало да осъзнаят по-сериозно значимостта на съглашението за бъдещето на човечеството и да положат старания за неговото осъществяване.

Международната общественост чака Съединени американски щати в действителност да схванат смисъла на съглашението за устойчивото развиване на човечеството, да покажат откровеност и дейности, да дадат деен принос за справяне с климатичните промени и да поемат отговорност като най-голямата стопанска система в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР