На 18 октомври руският президент Владимир Путин обяви, че Русия

...
На 18 октомври руският президент Владимир Путин обяви, че Русия
Коментари Харесай

МиГ-31, въоръжени с Кинжал кръжат над Черно море

На 18 октомври съветският президент Владимир Путин разгласи, че Русия ще стартира да прави патрули в източните елементи на Черно море със самолети МИГ-31, въоръжени с балистични ракети " Кинжал ". Това заяви английското министерство на защитата в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

Решението на съветския държавен глава се базира на неотдавнашното усилване на морското наличие на Съединени американски щати в източното Средиземноморие, чието въоръжение слага под риск плавателните съдове на разстояние от 2000 км. Обявлението е в унисон с типичната съветска изразителност пред локалната аудитория, наричайки Запада агресор, до момента в който рамкира дейностите на съветските военни сили като нужни за опазването на страната.

Споменаването на ракетите " Кинжал " от страна на Путин има стратегическата цел да показва, че Русия има опция да продължава да създава нови оръжия, макар продължаващата война в Украйна.

Ракетите " Кинжал " към момента са в тестови интервал. Представянето им в Украйна все още не е приемливо. На хартия те могат да летят със свръхзвукова скорост и да заобикалят модерните ПВО-системи. Въпреки това те се нуждаят от доста усъвършенстване, с цел да развият цялостния си капацитет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР