На 18 милиарда евро се изчисляват приходите от гръцкия туризъм,

...
На 18 милиарда евро се изчисляват приходите от гръцкия туризъм,
Коментари Харесай

18 млрд. евро са приходите от гръцкия туризъм

На 18 милиарда евро се пресмятат приходите от гръцкия туризъм, посочи министърът на туризма Василис Кикилиас, пред публицисти в коридорите на годишния съвет на президентите на Панелинската федерация на хотелиерите, който се организира в Солун.

„ Банката на Гърция разгласява формалните данни за миналата година всеки м. март, само че мисля, че към този момент сме с 3 милиарда повече от задачата, сложена от Министерството на финансите за (приходи) 15 милиарда евро “, сподели господин Кикилиас, добавяйки, че Гърция се подрежда измежду водещите туристически марки в света и е „ страната, която цялата планета обича “.

Министърът добави, че през 2022 година, в година на голям брой рецесии, държавното управление съумя да поддържа експертите от бранша, търговията, само че също и строителството, като осем от 10 вложения, които се реализират в страната са туристически.

Той добави, че и през 2023 година държавното управление ще бъде до хотелиерите и експертите в туризма като цяло, изключително тези, чийто бизнес е основан в планинските региони на страната и са най-засегнати от енергийната рецесия.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР