На 18 май 2023 г. от 18:00 ч. официално ще

...
На 18 май 2023 г. от 18:00 ч. официално ще
Коментари Харесай

Художествената галерия в Добрич празнува 60-годишен юбилей

На 18 май 2023 година от 18:00 ч. публично ще отбележим 60-та годишнина от основаването на една от най-значимите културни институции в Добрич – Художествената изложба. В продължение на десетилетия галерията провежда изложения, конгреси и събития за разпространение на българско изобразително изкуство. Провеждането на Общи художествени изложения „ Земята и хората “ (1966-1987), пленерите „ Хартията “, кураторските планове и независимите изложения я утвърждават като средище на културата със собствен образ и въздействие в художествения живот на страната. Естествено е желанието на сегашния екип на галерията за надграждане и доразвиване на тази традиция в подтекста на актуалните трендове в изкуството.

Акцент в честванията е изложбата „ 60 години Художествена изложба – Добрич “, в която са поканени художници – другари на галерията, съпричастни с активността и развиването ѝ.

В продължение на няколко месеца посредством ретроспективни изявления посетителите на галерията бяха осведомени с значими интервали от художествения живот в града. Бяха припомнени основни събития от историята на галерията, изтъкнати персони и художници, съдействали за образуването на богатата сбирка на Художествена изложба – Добрич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР