На 18 март 2019, късно вечерта лекоатлетките Ваня Иванова и

...
На 18 март 2019, късно вечерта лекоатлетките Ваня Иванова и
Коментари Харесай

Продължават успехите на българските атлети на Световните игри на спешъл олимпикс

На 18 март 2019, късно вечерта лекоатлетките Ваня Иванова и Таня Иванова от Спешъл Олимпикс Варна сграбчиха надлежно бронз и четвъртото място в бягането на 100 метра на стадиона на Полицейския лекоатлетически клуб в Дубай.

„ Очакваме с неспокойствие идващите дисциплини по дълъг скок и щафета, с цел да покажем най-хубавото, на които сме способни! “, споделиха двете атлетки от Спешъл Олимпикс Варна.

Успехите на лекоатлетите на Спешъл Олимпикс България продължиха със среброто на Иван Везюв на дълъг скок и шесто място в 100 м безпрепятствено тичане и бронзовия орден на Пламен Корсев в дългия скок и осмо място на 100 м безпрепятствено тичане.

„ Не съм се съмнявал в триумфа! “, бе безапелационен Иван Везюв от Спешъл Олимпикс Банско след класирането.

„ Удовлетворен съм от резултатите “, показа Пламен Корсев от Спешъл Олимпикс Бургас.

Национален треньор на спортистите по лека атлетика на Спешъл Олимпикс България за Световните игри в Абу Даби‘2019 е Дима Халилямова от Спешъл Олимпикс Хасково.

Четири медала завоюваха нашите спортисти през днешния ден на надпреварата по обезка на централния манеж в ездови клуб Ал Форсан в Абу Даби.

Цветелина Георгиева от Спешъл Олимпикс София добави златен орден от обезката, след сребърния в паркура и бронзовия в аглийската езда.

„ Вчера бях обезпокоена след британската езда, само че треньорът ми оказа помощ да се съсредоточвам и направлявах доста добре коня и изпълнихме комплицираната стратегия безупречно “ – показа Цветелина Георгиева

В обезката Виктор Христов завоюва първия си сребърен орден, след двата бронза в британската езда и паркура.

„ Когато човек мощно има вяра и е самоуверен, побеждава! “, показа разчувствания Виктор.
Велико Великов се класира четвърти в днешната оспорвана конкуренция в обезката. Атлетът от Спешъл Олимпикс Варна завоюва сребро в британската езда и четвърто място в паркур.

Илиана Цветанова се класира втора през днешния ден в обезката. Тя завоюва златен и сребърен орден в паркура и британската езда.
„ Най-важното е да се чувстваш победител. Тук всички сме такива “, сподели Илиана, която към този момент е единствения притежател на златен орден от Световните игри.

Треньор на тима по езда е Стоица Аргилашки от ездови клуб „ Конкур “. Българският тим по конна езда тренира на конна база „ Ниеса “ и се поддържа от Българската федерация по конен спорт.

За златен орден в плуването по тил на 25 м се пребори Харис Хаджиев от Спешъл Олимпикс Смолян в една от най-успорваните дизивизи.

„ Това е огромен триумф за първо присъединяване на спортно съревнование от сходно равнище “, непретенциозно съобщи най-младият спортист от националната делегация на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби.
Бронзов орден на 100 м. свободен жанр завоюва през днешния ден Нина Ал Рифаи от Спешъл Олимпикс София в състезателен комплекс Хамдан в Дубай.

„ Да бъда трета в света – това е същинско достижение “, показа разчувстваната Нина, която се класира четвърта преди два дни в свободен жанр на 50 м. Нина Ал Рифаи е някогашен спортист и първенец на Спешъл Олимпикс Сирия. Сега тя е щастлива, че може да се състезава още веднъж за тима на Спешъл Олимпикс България. Семейството и приятелите на Нина, които през днешния ден живеят в Обединените арабски емирства я подкрепяха мощно от началото на игрите.

Национален треньор по плуване е доцент доктор Боряна Туманова – шеф на Департамент „ Спорт “ на СУ „ Св. Климент Охридски “

На четвърто място се класираха българскат смесена двойка по тенис на Спешъл Олимпикс България Лиляна Аврейска и Храбър Натов. Те завоюваха четвърти места в самостоятелната напревара за мъже и дами, както и в играта по двойки.

„ Четвърто място при толкоз огромна конкуренция е огромен триумф! “, показа Храбър след края на надпреварата. „ Връщам се в България с поведа “, показа задоволената Лиляна.

Треньор на тима по тенис е Вилян Бакалов. България взе участие за пръв път със свои спортисти по тенис на корт в Световните игри на Спешъл Олимпикс, с помощта на поддръжката на Българската федерация по тенис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР