На 18 и 19 февруари 2023 в Рим, Италия се

...
На 18 и 19 февруари 2023 в Рим, Италия се
Коментари Харесай

Васил Ривов с бронзов медал от отборното първенство на Италия по олимпийско карате

На 18 и 19 февруари 2023 в Рим, Италия се организира Отборното състезание на Италия по олимпийско карате. За втора поредна година националът Васил Ривов бе поканен да бъде капитан на мъжкия тим на клуб „ Карате Пулео Флоренция “. Това е най-силното отборно състезание на остарелия континент, като за неговото равнище приказва и фактът, че сегашен международен първенец в дисциплината отборно кумите мъже е тимът на Италия! По правилник тимовете имат право да включат в състава си до двама чужденци. Така за присъединяване в шампионата бяха привлечени доста изтъкнати състезатели медалисти от Олимпийските игри в Токио, европейски и международни шампионати.

В дисциплината кумите взеха присъединяване над 70 тима. Всеки тим при мъжете може да има 7 състезатели, като във всеки кръг се бият петима състезатели, като излизат на татамито в ред подаден авансово от треньора. Така преди започване на мача никой играч не знае против кого ще се изправи в борбата и може да се падне играч 65 кг да се бие против играч 110 кг. 

Отборът на Карате Пулео Флоренция воден от Ривов изигра 5 срещи. В първия кръг с три на една победи отстраниха безапелационно тима на Накаяма, от който загуби на четвъртфинал предходната година. Същият резултат се повтори и във втората среща. В третия кръг Ривов бе ударен мощно в лицето, в резултат на което получи строшаване на носа. След интервенция на докторите Васил продължи да играе и тимът му завоюва сложна победа с три на две над отбора на Ераклис, Рим. На полуфинала след доста оспорван мач тимът, воден от Ривов, загуби от отбора на „ Център универсал “ воден от бронзовия медалист от Токио Габор Харспатаки (Унгария) с три на една победи.

Отборът на Карате Пулео Флоренция се изправи в борба за бронзовите медали против карате клуб РОМА. Въпреки че бе със строшаване на носа, Ривов взе виновното решение да се бие и да поведе своя тим. Той бе подложен от треньора Франческо под номер пет за последната борба. Както се очакваше, тази среща бе доста оспорвана и след четвъртата борба резултатът бе две на две победи. Така пети на татамито излезе Ривов в решаващия дуел за успеха в мача. 

Битката стартира трагично, откакто състезателят на Рома поведе с 1:0. Васил не загуби централизация и съумя след атрактивно мятане на съперника да му означи техника и по този начин резултатът стана 1:3. Последва сполучлива техника на Васил и още едно сполучливо мятане с удар и борба приключи 1:7 в негова изгода. Така тимът на „ Карате Пулео Флоренция “ с три на две победи завоюва бронзовите медали в отборното състезание на Италия за 2023 в дисциплинираност отборно кумите мъже.

Женският тим по кумите на Карате Пулео Фирензе също завоюва бронзови медали, като това е исторически резултат за тим от район Тоскана - да завоюва орден с мъжки и женски тим!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР