На 18-ата годишнина от атентатите на 11 септември, лидерът на

...
На 18-ата годишнина от атентатите на 11 септември, лидерът на
Коментари Харесай

На 11.09 Ал Кайда заплаши с нови атентати САЩ, Европа, Израел и Русия

На 18-ата годишнина от атентатите на 11 септември, водачът на " Ал Кайда " Айман ал-Зауахири прикани екстремистите за нови удари против Съединени американски щати, Русия, Израел и други, и против европейски страни. Изявлението на Ал-Зауахири беше оповестено на уеб страницата SITE Intelligence Group и бе представено от съветската медия " Спутник ".
Ал-Зауахири, който наследи Осама Бин Ладен, виновен за атентатите от 11 септември, подлага на критика тези джихадисти, които са " отстъпили " от своите възгледи и осъждат офанзивата против Световния търговски център. Не е ясно по кое време и къде е изработен видеоклипът, само че водачът на " Ал Кайда " загатва за признаването от Съединени американски щати на израелските искания към Голанските възвишения през март 2019 година
По-рано денем американският президент Доналд Тръмп се закле да " в никакъв случай да не не помни " трагичните събития от 11 септември и да удари американските " врагове по-силно, в сравнение с в миналото са били удряни ". Израелският министър председател Бенямин Нетаняху повтори казаното от Тръмп, заявявайки, че Израел стои дружно със Съединени американски щати в " битката против варварството и тероризма ".
Изявлението пристигна в миг, в който Съединени американски щати почитат 18-годишнината от жертвите на атентатите на 11 септември против кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, лишили живота на съвсем 3000 души.
На 11 септември 2001 година група от 19 терористи, свързани с " Ал Кайда ", отвлече 4 пътнически самолета, които по-късно употребява, с цел да нахлуят в кулите-близнаци в Световния търговски център в Ню Йорк, което докара до цялостното им заличаване, и Пентагона, във Вирджиния. Друг аероплан се разруши в поле на път за Вашингтон, откакто пасажерите се пробваха да попречат на терористите да го пренасочат към мечтаната от тях дестинация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР