На 17-и 18-и ноември Варна ще бъде домакин на Innowave

...
На 17-и 18-и ноември Варна ще бъде домакин на Innowave
Коментари Харесай

Най-големите европейски IT-клъстъри идват у нас за Innowave Summit 2023

На 17-и 18-и ноември Варна ще бъде хазаин на Innowave Summit 2023. В най-голямото събитие за технологии и нововъведения в района ще се включат над 100 изложители.

Компанните, които са удостоверили присъединяване си, идват от целия свят. Сред тях са и най-големите европейски IT-клъстъри като Transilvania IT Cluster, France Digitalе, Cluster Catalonia, Pro Malaga, Valencia Digital Summit.

Може би изненадващо, един от най-големите клъстъри се намира в северната ни съседка Румъния. Това е Transilvania IT Cluster от Клуж-Напока. Организацията е аутсорсинг центърът на Източна Европа. В него са съсредоточени компании като Amazon, Robert Bosch, NTT Data, Genpact, IBM, всяка от които с повече от 10 хиляди чиновници. IT-клъстърите сплотяват тези компании, като им обезпечават благоприятни условия за напредък, развиване, продан на хрумвания, контакти, връзки с държавните органи и поддръжка в огромни планове.

Френският клъстер France Digitale пък е най-голямата стартъп и инвеститорска асоциация в Европа, която разпространява развиването на доброжелателни и виновни технологии.
Inowave Summit ще бъде най-голямото нетуъркинг събитие на софтуерната общносто в района тази година. IT-клъстърите ще доведат със себе си представители на членуващите в тях компании, които ще се срещнат с други основатели на технологии и ще се срещнат с българския пазар и опциите за вложения.

“Най-големият мотор всяка година да привличаме топ лектори и компании от цяла Европа е желанието ни да покажем, че във Варна е допустимо да се случват нещата. Защо Варна да не се трансформира в идващият софтуерен хъб на Източна Европа? ” -казва Стефан Петров, един от уредниците на събитието- ”Искаме всеки клиент да извлече оптималната изгода от Innowave Summit. Искаме бизнесите да намерят своите нови сътрудници и клиенти. Искаме изложителите да показват новаторските си компании пред хиляди посетители. Искаме младите гении да намерят причина да останат в България. Затова го има Innowave Summit към този момент седем години-за да сплотява общностите и да развива екосистемата в района. ”

Euronews Bulgaria е медиен сътрудник на Innowave Summit 2023.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР