На 17 февруари членът на Политбюро на ЦК на ККП

...
На 17 февруари членът на Политбюро на ЦК на ККП
Коментари Харесай

Уан И: Трябва да се подкрепят всички усилия за мирно разрешаване на украинската криза

На 17 февруари членът на Политбюро на Централен комитет на ККП и китайски външен министър Уан И взе участие в Мюнхенската среща по сигурността, произнесе тирада и отговори на въпроси по време на специфичен панел, отдаден на Китай.

В отговор на въпрос за китайската позиция по Меморандума от Будапеща и руско-украинския спор, Уан И съобщи, че Китай не е измежду страните, подписали документа. Пекин има най-ясна и поредна политика във връзка с нуклеарните оръжия след всички страни, които имат такива, а точно, да не ги употребява първи и против неядрени страни, каквато е Украйна. След експлоадирането на украинката рецесия китайският ръководител Си Дзинпин уточни ясно, че не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия и страните би трябвало дружно да защитят сигурността на атомните уреди и материали. Китай извършва обещанията си в тази тенденция и поема своята интернационална отговорност, сподели министърът.

Уан И акцентира, че Китай не е извършител нито страна в украинската рецесия, само че не я следи пасивно, нито печели от нея. Китай, както нееднократно е посочвал ръководителят Си Дзинпин, е за почитание на суверенитета и териториалната целокупност на всички страни, както и на задачите и правилата в Устава на Организация на обединените нации. Нужно е да бъдат регистрирани справедливите опасения за сигурността на страните и да се поддържат всички старания за мирното разрешаване на украинската рецесията. Това е главната позиция на Китай по въпроса, сподели външният министър.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15366Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед23497Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед26740Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед75045Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед80586Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373619Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251584Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед228529Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112190Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94789Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев33230Причините за конфликта сред Съединени американски щати и Русия съгласно Оливър Стоун

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР