На 17 април вечерта Българска Асоциация по Хемофилия ще освети

...
На 17 април вечерта Българска Асоциация по Хемофилия ще освети
Коментари Харесай

Червени балони политат в небето над Варна в Световния Ден на Хемофилията

 На 17 април вечерта Българска Асоциация по Хемофилия ще освети 2 знакови обществени здания в червен цвят - “Националния Дворец на Културата " в София и Параклис-мавзолей “Свети Георги Победоносец " в Плевен, като знак на съпричастност към хората с нарушавания в кръвосъсирването. Отделно от това, представители на Асоциацията ще създадат алегоричен флашмоб с мятане на червени балони в небето по едно и също време в София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен.

И през 2021 осведомителната акция в поддръжка на хората с хемофилия минава главно онлайн с разпространяването на разнообразни инфографики и видео на посланици под надпис “Движим се дружно с смяната! ", съгласно миналата година в международна пандемия. Всеки от нас е поканен да се включи в разпространяването на информация за болестта и потребностите и проблемите на пациентите, с цел да успеем да обединим допустимо най-вече хора в тазгодишната осведомителна акция във връзка деня на хемофилията. От Българска Асоциация по Хемофилия канят  на 17 април всеки от нас да се облече в алено, да се снима и да изпрати фотографията до тяхната Facebook страница, с което да изразим поддръжката си към хората с хемофилия на този ден.

Редица обществени персони се включиха като посланици на акцията. Те поддържат хората с това рядко генетично заболяване с персонални видеа, посредством които приканват повече хора да се включат в самодейността.

С обединяването на допустимо най-вече хора в тазгодишната осведомителна акция с хаштаг послания в обществените мрежи #движимсезаедноспромяната и #световенденнахемофилията, Асоциацията цели да доближи до необятната общност и да призове всички да са по-толерантни, приемащи и разбиращи в новата действителност, към която се приспособяваме.

Нека всички се “Движим дружно с смяната! "

Тук можете да откриете 5 потребни инфографики за болестта, част от осведомителната акция:
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР