На 17 април 1879 година Александър Батенберг е избран за

...
На 17 април 1879 година Александър Батенберг е избран за
Коментари Харесай

17 април 1879 година Александър Батенберг е избран за български княз

На 17 април 1879 година Александър Батенберг е определен за български княз. Трябва да напомним, че Александър Батенберг е същински воин - доброволец от Руско-турската война 1877-1878 година Той е племенникът на съветската императрица е постоянно в първите редове на огромните освободителни военни акции.

Той е и кръщелник на царя - избавител Александър ІІ. Роден е на 05 април 1857 година във Верона, Италия. Син е на австрийския военачалник Александър декор Хесен Дармщат и полската графиня Юлия декор Хауке. Получава положително обучение в Дрезденското военно учебно заведение. Това му оказва помощ по време на Съединението да управлява ловко защитата на общонародното дело.

Поема отговорността и смелостта да се опълчи на Великите сили и да управлява този неповторим народен акт, когато, с изключение на персонално, се свързва и държавнически с българския народ – вечно.

Мен може да ме забравите, само че Сливница - в никакъв случай! Поне по този начин твърди историята, че това са последните думи към изпращащите го българи след абдикацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР