На 16 юни, в обучителния си център в Campus X,

...
На 16 юни, в обучителния си център в Campus X,
Коментари Харесай

Над 100 деца участваха в състезание по разработка на игри на Телерик Академия

На 16 юни, в обучителния си център в Campus X, Телерик Академия организира първото годишно съревнование по разработка на компютърни игри за деца в 4-12 клас. В надпреварата присъединяване взеха над 100 възпитаници, минали присъствено образование по програмиране и разработка на игри в Училищната Телерик Академия в София през образователната 2017-2018 година

Учениците разполагаха с пет астрономически часа, с цел да основат независимо или в екип от двама души компютърна игра, с която да показват наученото през годината. Състезателите бяха разграничени в три категории – бял, зелен и черен нинджа колан, по отношение на възрастта и равнището си на подготовка. Експертно жури дефинира спечелилите, а участниците с най-хубавите решения, получиха грамоти и специфични награди.



Първо място в категория „ Бял колан “ завоюва дванайсетгодишният Теодор Тотев. В създадената от него 2D игра участникът се превъплъщава в нинджа, която би трябвало да избави света от злодеи.

На първо място в категория „ Зелен колан “ се подреди Кирил Алексиев на 13 година с 3D игра в мултиплейър режим, при която всеки участник се стреми да надвие останалите.

Победители в категория „ Черен колан “ бяха Никола Павловски и Славчо Абрашев на 15 година Съвместно двамата създадоха интерактивен лабиринт с непрекъснато възходящи скорост и трудност на трудностите.

„ С образованията на Училищната Телерик Академия и съпътстващи събития като актуалното целим да насърчим и подпомогнем учениците да израснат от консуматори на технологиите и игрите в техни основатели. Фактът, че пилотното съревнование по разработка на игри беше толкоз огромно и сполучливо, е явен индикатор за огромния интерес от страна на децата към интерактивния на практика способ на преподаване в Академията “, разяснява Петър Шарков, началник на Училищната Телерик Академия.

Състезанието беше организиранио във връзка края на образователната година в Училищната Телерик Академия в София и подкрепя учениците да развият на практика опит в региона на програмирането и да подобрят уменията си за работа в екип и самостоятелно, както и презентационните си умения. Предвижда се събитието да се провежда годишно, а форматът му да бъде уголемен, с цел да обхване и учениците от школите на Академията в страната.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР