На 16-ия ден от войната в Украйна руските сили напредват

...
На 16-ия ден от войната в Украйна руските сили напредват
Коментари Харесай

Руските войски настъпват към Киев, жителите на града живеят в метрото

На 16-ия ден от войната в Украйна съветските сили напредват към Киев. Те са се доближили с 5 км по-близо до Киев през последните 24 часа, съобщи върховен представител на Пентагона.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2336
Започнало е прегрупиране в околните региони, демонстрират сателитни фотоси.

За първи път офанзиви има и в други точки на страната - Луцк на Северозапад, както и в Днипро - вътрешен град, ситуиран на река Днепър и съществена цитадела в централната част на Източна Украйна, съобщи БТВ.

В метрото в Харков, което жителите на града към този момент не употребяват единствено като бомбоубежище, само че и като собствен дом - мотрисите са превърнати в стаи.

Харков и през днешния ден бе под тежък обстрел. Според кмета на града 48 учебни заведения са разрушени. Ударена е и психиатрична болница в региона. Новите офанзиви затрудняват евакуацията на жителите.

На този декор съветското военно министерство популяризира видео с танкове, за които твърди, че са покрай Киев.

Кметът на украинската столица съобщи, че в града към момента има ток, вода, отопление и задоволително запаси за най-малко още няколко седмици. 

„ Мишената е столицата на Украйна, целта е Киев. Готови сме да пазиме нашият град и да го превърнем в цитадела “, сподели Витали Кличко - кмет на Киев.

Русия разгласи, че има над 16 хиляди запитвания на чужденци, най-вече от Близкия Изток, които желаят да се включат като доброволци в боевете в Луганск и Донецк.

„ Познаваме доста от тях, те ни помогнаха в боевете против ИДИЛ изключително в най-трудния интервал през последните 10 години “, съобщи Сергей Шойгу - министър на защитата на Русия.

„ Трябва да ги приемем и да им помогнем да стигнат до бойната зона “, сподели президентът на Русия Владимир Путин.

Пред беларуския си сътрудник президентът Путин видя положителни промени в договарянията сред Киев и Москва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР