На 16 и 17 май специалният представител на Китай по

...
На 16 и 17 май специалният представител на Китай по
Коментари Харесай

Специалният представител на Китай по евразийските въпроси посети Украйна

На 16 и 17 май специфичният представител на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей посети Украйна. Той се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, външния министър Дмитро Кулеба и длъжностни лица от други ведомства. Двете страни обмениха отзиви за политическото разрешаване на украинската рецесия и връзките сред Китай и Украйна.

В диалозите с украински ръководители Ли Хуей изложи позицията на Китай за политическото разрешаване на украинската рецесия като съобщи, че Китай постоянно е играл градивна роля за намаляване на филантропичната рецесия в Украйна по собствен метод и ще продължи да дава на страната помощ доколкото може, предаде Радио Китай.

От украинска страна бе посочено, че Украйна придава огромно значение на ролята на Китай като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в интернационалните връзки и приветства напъните му за преустановяване на огъня и възобновяване на мира в района. Украйна следва правилото за един Китай и е подготвена дружно да положат старания за напредъка на украинско-китайските връзки, акцентира още украинската страна.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР