На 16 февруари Постоянният комитет на Политбюро на ЦК на

...
На 16 февруари Постоянният комитет на Политбюро на ЦК на
Коментари Харесай

Постоянният комитет на Политбюро на ЦК на ККП обсъди ситуацията с COVID-19

На 16 февруари Постоянният комитет на Политбюро на Централен комитет на ККП организира съвещание, на което послуша отчет за обстановката с епидемията на COVID-19. То бе управлявано от генералния секретар Си Дзинпин.

На съвещанието бе посочено, че през последните три години Китай е минал през невиждана битка за справяне с епидемията. В нея Централен комитет на ККП постоянно се е придържал към целта на човешкия живот и хората, и с помощта на управителната му роля, китайският народ и държавното управление преодоляха компликациите, бяха усъвършенствани и приспособени навреме политиките и ограниченията за предварителна защита и надзор според от обстановката и бе осъществена ефикасна съгласуваност сред битката с вируса и социално-икономическото развиване. Избегнати бяха сполучливо разпространяването на вирусни варианти със мощна патогенност и високата смъртност, бяха предпазени дейно сигурността и здравето на хората и извоювано скъпо време за справяне с епидемията.

От ноември 2022 година страната продължава да усъвършенства ограниченията за предварителна защита и надзор, като в този момент те са ориентирани към попречване на тежките случаи и възстановяване на здравните и болнични запаси за справяне с евентуален напън върху системата. Същевременно, в относително малко време бе реализиран равномерен преход в противоепидемичните ограничения. Диагностицирани и лекувани са над 200 милиона души, излекуваните пациенти с по-тежки признаци са близо 800 000, смъртността в Китай е на най-ниското равнище в света, бе посочено още на съвещанието.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР