На 16.05 2022 година ще се проведе среща на българските

...
На 16.05 2022 година ще се проведе среща на българските
Коментари Харесай

Среща на българските градове, участващи в проекта на ЕК „Предизвикателството Интелигентни градове“

На 16.05 2022 година ще се организира среща на българските градове, участващи в плана на Европейската комисия „ Предизвикателството Интелигентни градове “.

Предизвикателството Intelligent Cities Challenge (ICC) е самодейност на Европейската комисия, сплотяваща 130 града, в това число българските градове Хасково, София и Враца, за реализиране на образован, обществено виновен и резистентен напредък посредством модерни технологии. Основна цел на плана е да въодушевява и поддържа ученето и обмена на положителни практики и решения в градове със мощни упоритости за напредък посредством потреблението на цифрови технологии. Чрез тези технологии европейските градовете имат опция да се трансформират, да обезпечат по-добро качество на живот на своите жители и да усъвършенстват качеството на бизнес средата.

На 16 май 2022 година, от 10:15 до 13:15 ч. ще се организира среща на българските градове, участващи в плана.

Целта на срещата ще бъде да се обединят трите български града, участващи в самодейността за обмяна на опит, шерване на позитивни практики и провокации. Представителите на Европейския съюз ще слагат ICC в по-широк подтекст и ще очертаят разнообразни благоприятни условия за градовете.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР