На 16.04.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал автобус, марка Скания“,

...
На 16.04.2022 г. на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал автобус, марка Скания“,
Коментари Харесай

Задържаха българин за контрабанда на тютюн за наргиле на стойност 172 800 лева

На 16.04.2022 година на ГКПП-Капитан Андреево дошъл рейс, марка „ Скания “, с българска регистрация, пътуващ от гр. Одрин, Турция, до гр. Русе, България.

Водачът – български жител, заявил пред митническите органи, че придвижва перилни и почистващи препарати.

По метода „ разбор на риска “ рейсът бил отклонен за щателна митническа инспекция. В багажното поделение на транспортното средство митническите чиновници разкрили 40 кашона, всеки от които съдържал по 12 кутии с тютюн за наргиле в разфасовка от по 1 кг.

Контрабандираната акцизна стока в количество от 480 кг е била арестувана. Тя е на стойност 172 800 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково лидерът на рейса М.Д., на 61 година, е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 242, ал.1 б „ Д “ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР