На 15 юни Русия ще повдигне въпроса за разследването на

...
На 15 юни Русия ще повдигне въпроса за разследването на
Коментари Харесай

Русия отнася „Северен поток“ до Съвета за сигурност

На 15 юни Русия ще повдигне въпроса за следствието на гърмежите в „ Северен поток “ на консултациите в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това заяви в сряда първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в Световната организация Дмитрий Полянски в своя канал в Telegram.

Припомняме, че на 26 септември предходната година няколко необясними подводни детонации раздраха газопроводите „ Северен поток 1 “ и новоизградения „ Северен поток 2 “, които свързват Русия и Германия през Балтийско море.

Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания, като и съгласно двете страни те са били умишлени. Все още обаче не е открито кой е причинителят. Двете страни и Германия проверяват случая.

Руското външно министерство упрекна и трите страни в съзнателно закъснение и в опит да прикрият кой стои зад офанзивата.

Вече няма „ морални граници “, които да възпрат Русия да унищожи подводните информационни кабели на враговете си. Това съобщи в сряда заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Той аргументира думите си със „ съучастничеството “ на Запада във гърмежите на газопроводите „ Северен поток “.

Коментара си Медведев направи в формалния си канал в приложението „ Телеграм “.

В медиите в Съединени американски щати се появи информация, че Вашингтон е знаел за украински скрит план за взривяване на газопроводите. От своя страна Киев отхвърля да стои зад саботажа.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР