На 15-ти юли ръководителите на руско-европейската космическа мисия “ЕкзоМарс-2016 изпратиха

...
На 15-ти юли ръководителите на руско-европейската космическа мисия “ЕкзоМарс-2016 изпратиха
Коментари Харесай

ЕкзоМарс-2016 ще запали за пръв път двигателя си на 18-ти юли!

На 15-ти юли ръководителите на руско-европейската галактическа задача “ЕкзоМарс-2016 ” изпратиха команди за първото тестово запалване на главния мотор, заяви ЕКА. Основният мотор до този миг към момента не е употребен в полет, тъй че утрешното тестово запалване, което ще бъде извършено в 14:00 ч. българско време, ще е сериозно за потвърждаване на работоспособността му.

Ако всичко премине наред, на 26-ти юли ще бъдат изпратени команди за първата сериозна маневра. Тя ще бъде извършена на 28 юли в 12:30 ч. и ще продължи към 30 минути. Когато маневрата завърши, “ЕкзоМарс-2016 ” и неговият спускаем уред “Скиапарели ” ще са на верния курс към Червената планета.

Напомням на читателите, че “ЕкзоМарс-2016 ” беше изстреляна на 14 март с ракета-носител “Протон-М ” и ускорителен блок “Бриз-М ”. Мисията се управлява от Европейската галактическа организация (ЕКА) и Русия, а на борда има и български инструмент “Люлин-МО ” за проучване на галактическата радиация по път към Марс и в орбита към планетата.

Така наподобява “ЕкзоМарс ” понастоящем – в далечния космос, на път към Червената планета. Credit: ESA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР