На 15 септември 2020 г. ЕVN България откри нова класна

...
На 15 септември 2020 г. ЕVN България откри нова класна
Коментари Харесай

EVN oткри новообзаведена класна стая в Професионалната гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол

На 15 септември 2020 година ЕVN България откри нова класна стая в Професионална техническа гимназия „ Иван Райнов “ в Ямбол. Оборудването в класната стая е подаяние от компанията и включва всичко належащо за образователния развой - мебели за учениците и учителя, обучителни табла на стените и спомагателна техника.

EVN България е сътрудник на гимназията в Ямбол от 2017 г, като сега общо 31 ученика в 8, 9, 10 и 12 клас се възползват от дуалната форма на образование.

През 2019 година ЕVN построи в гимназията образователна стена „ По пътя на електрическия ток “, която показва пътя на електрическата сила – произвеждане, транспорт и систематизиране.

Новооборудваната класна стая през 2020 година е естествено продължение съдействието сред компанията и образователното заведение.

На откриването на класната стая участва инж. Здравко Братоев, изп. член на съвета на шефовете на Eлектроразпределение Юг (част от EVN), госпожа Емилия Кремъкова, шеф на ПТГ „ Иван Райнов “, зам.-областния шеф на Ямбол господин Волен Дичев и други

В рамките на съдействието сред EVN и ПТГ „ Иван Райнов “ Ямбол ще се приготвят фрагменти за професионалното им развиване в областта на електротехниката. Целта е създаване на професионални умения в действителна бизнес среда у учениците.

Това е третата EVN класна стая, която компанията реновира и оборудва напълно. През 2018 година същата класна стая бе оборудвана в Пловдив, а през 2019 година – в Бургас.

Кампанията е част от самодейността на EVN България за развиване на дуалното образование в областта на електротехниката. За 5-та поредна образователна година EVN България започва самодейност за дуално образование в паралелки в 10 учебни заведения в Югоизточна България. Общо 217 деца имат опция да употребяват положителните практики на дуалното образование – по едно и също време образование и работа в действителна работна среда. От тях 98 възпитаници започват дуално образование за първа година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР