На 15 март Окръжният съд ще постанови решението си по

...
На 15 март Окръжният съд ще постанови решението си по
Коментари Харесай

Съдът ще обяви решението си по делото срещу стачката в МБАЛ-Добрич на 15 март

На 15 март Окръжният съд ще постанови решението си по делото, заведено от „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Добрич “АД против нейни чиновници.

Във вчерашното правосъдно съвещание бяха разпитани над 20 очевидци, посочени от страните по делото. Съдът одобри и заключението на вещото лице по позволена в предишно правосъдно съвещание експертиза.

Делото е формирано по искова молба от МБАЛ Добрич, с която са предявени искове за определяне на незаконността на оповестена на 13 октомври 2022 година ефикасна стачка и провеждана предупредителна стачка срещу служащи и чиновници в болничното заведение. Ищецът е предявил исковете по Закона за споразумяване на груповите трудови разногласия, в качеството си на шеф. Ответници са чиновници в болничното заведение, за които се твърди, че са взели участие в оповестяването и провеждането на стачните дейности. Исковата молба към този момент е ориентирана против 42 лица, откакто през днешния ден ищецът отдръпна исковата си рекламация по отношение на още един ответник.

Защитата на ответниците оспорва исковете. Твърди, че в МБАЛ Добрич не е имало нито предупредителна, нито ефикасна стачка, а единствено алегорични протестни дейности, в които работещите са се включвали във времето на полагащите им се дневни почивки или в дни, когато не са били дежурни по график.

По време на устните надпревари ищецът настоя, че импортираните в съда искове са основателни и би трябвало да бъдат почетени. Адвокатите на ответниците приканиха производството по делото да бъде прекъснато заради недопустимост на исковете, а вероятно исковете да бъдат отхвърлени като недоказани и неоснователни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР