На 15 декември в Националния дворец на децата се състоя

...
На 15 декември в Националния дворец на децата се състоя
Коментари Харесай

Шестокласнички с награди от национален конкурс

На 15 декември в Националния замък на децата се състоя формалната гала по награждаването на спечелилите в Националния конкурс „ От Коледа до Васильовден “, проведен от МОН и НДД.

Във втора възрастова група бяха присъдени награди на трима възпитаници от ОУ „ Стоян Михайловски “. Шестокласниците са ученици на госпожа Горица Петрова, старши преподавател по български език и литература. Надпреварата в раздел „ Литературно творчество “ бе на тематика „ Коледа е, стават чудеса “.

Павлета Павлова е  отличена с втора премия за лирика, а Вилина Дачева – с втора премия за прозаичност. Елена Пенкова получи поощрителна премия за лирика.

Класацията на участниците в състезанието бе осъществена от жури с ръководител Румяна Пашалийска – книжовник, организатор на Дома музей „ Ангел Каралийчев “.

Ученичките са единствените участници от Пловдив и региона, носители на литературна премия във втора възрастова група. Целта на проявата е да запази и разпространява българските национални традиции, да насърчава творчеството и любовта към изкуството.

Конкурсът е с одобрени обичаи и е включен в Националния календар на МОН за изяви по ползи на учениците и през образователната 2023/2024 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР