На 15 декември Федерация на в България обявиха общонационален протест.

...
На 15 декември Федерация на в България обявиха общонационален протест.
Коментари Харесай

Такситата и превозвачите на общонационален протест

На 15 декември Федерация на в България оповестиха общонационален митинг. Протестът ще се организира от 12:00 ч. пред постройките на общините в страната.
На 26.11.2020 година представихме и внесохме публично нашите претенции в Министерски съвет, в Министерство на превоза, в Министерство на стопанската система и в Столична община. До сегашния миг нито един представител на изброените нагоре институции не се е свързал с нас, нито е показал заинтригуваност или е посочил по някакъв метод, че не неглижира проблемите и настояванията ни, декларират таксиметровите водачи.
Ето за какво на 15 декември излизаме още веднъж на митинг, с цел да защитим настояванията си и да накараме виновните лица да ни чуят и видят.
Конкретно за град София на 15 декември 2020 година митингът ще стартира с шествие на таксиметровите водачи в столицата, както следва.
1 лъч: Сбор – Седми километър – „ Блиц Изот “ – 11:30 ч., 2 лъч: Бул. „ Вл. Вазов “ и ул. „ Станислав Доспевски “ (църквата) – 11:30 ч., 3 лъч: Последна спирка на трамвай 10, Западен парк – 11:30 ч., Сборен пункт: Столична община, ул. „ Московска “ 33 – 12:00 ч.
 Протест на таксиметровите водачи в София, оферират ограничения при локдаун Протест на таксиметровите водачи в София, оферират ограничения при локдаун
Протест-шествие на такситата в София през днешния ден, това оповестяват от Федерация на на таксиметровите водачи и превозвачи в България. Вчера заед...
От името на Федерация на таксиметровите водачи и превозвачи в България ви уверяваме, че към този момент няма да стоим безучастни и ще търсим отговори и съответни дейности по поставените от нас проблеми и въпроси.
НИЕ – таксиметровите водачи и превозвачи, сме една огромна част от обществото ни и няма да позволим никой повече да не се преценява с настояванията ни, прибавят още таксиметровите превозвачи.
В настояванията, адресирани до Министерски съвет, министерствата на превоза и стопанската система, както и до столична община, таксиметровите водачи упорстват за съответни условия на труд и за: начална – 2,10 лева.; за километър – 1,30 лева дневна и 1,50 лева нощна; повикване – 2,10 лева и престой – 0,42 лева за минута.
От сектора желаят още напълно унищожаване на патентния налог за 2021 година, приравняване на услугите им към публичния градски превоз, както и премахването на приложението „ Максим “ и. Настояванията на таксиметровите водачи включват още техническият обзор на колите да важи за 12 месеца, колите да бъдат обезопасени с паник-бутон. От общината те желаят подмяна на знака пред стоянките „ Забранено паркирането “ със „ Забранено прекъсването “, да се инсталират камери за видео-наблюдения на всяка стоянка, а всички промени да бъдат утвърдени на изключителна общинска сесия още през декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР