На 15.11.2022 г. Софийският градски съд даде ход на делото

...
На 15.11.2022 г. Софийският градски съд даде ход на делото
Коментари Харесай

СГС даде ход на делото срещу обвинените за нерегламентирано управление на опасни отпадъци

На 15.11.2022 година Софийският градски съд даде ход на делото за нерегламентиран импорт и ръководство на рискови боклуци и насрочи разглеждането му всъщност за 20.01.2023 година

Подсъдими по делото са предприемачите Атанас Бобоков и Пламен Бобоков, някогашният заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков, служителят в РИОСВ-Плевен Ирена Христова, както и двама притежатели на сдружения за преправка на боклуци – Васил Коцев и Николай Миховски.

Изготвеният от Специализираната прокуратура обвинителен акт е с размер от 624 страници и 300 страници приложение. Досъдебното произвеждане бе формирано и завършено от Специализираната прокуратура в границите на 8 месеца.

Съдът понижи избраната парична гаранция на Атанас Бобоков от 800 000 лева на 50 000 лева, в това време удостовери обезпечителните ограничения, наложени с оглед повдигнатото му обвиняване за отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности в размер на 618 326,89 лева

На 28.05.2020 година бяха арестувани и привлечени като обвинени общо девет лица. Трима от тях признаха виновността си още в хода на разседването, желаеха съглашения с прокуратурата и след утвърждение от съда получиха условни санкции. Сред тях бе и посоченият като главен очевидец на обвиняването Васил Богданов, дълготраен шеф на компания „ Монбат Рисайклинг “. На 28.02.2022 година, при неизяснени условия, той бе открит мъртъв на циментова площадка на строящ се цех в с. Долна Баня.

В хода на дейностите по следствието в разнообразни краища на страната бяха открити загробени стотици тонове рискови боклуци от преработване на използвани акумулаторни акумулатори. Същите са били предоставени за предпазване и оползотворяване на търговски сдружения, които не са имали нужните за задачата съоръжения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР