На 15.07.2020 г. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност

...
На 15.07.2020 г. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за обвиняемия агресор, изпочупил бившия Партиен дом на протестите

На 15.07.2020 година Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения Л. В., на 25 години, за закононарушение по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Л. В. е упрекнат в това, че на 14.07.2020 година в гр. София, пл. „ Княз Александър I “, направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като на обществено място хвърлил бутилка, която счупила едно от стъклата на входната врата на западния вход на постройката на Народно заседание 2, след което нанесъл няколко ритника по същата врата, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост – по време на всеобщ цивилен митинг, в конюнктура отличаваща се с изключителна социална сензитивност и изразено неодобрение, като с дейностите си изразил безусловно неуважение на правните правила и на спокойно изложение на гражданска позиция и форма на митинг.

Сред арестуваните на митингите от нощес има малолетни, дилъри и побойници

За осъщественото от обвинения незаконно действие, законът планува наказване отнемане от независимост до пет години.

В хода на следствието е открито, че обвиненият има престъпна демонстрация за осъществена лека телесна щета по хулигански подбуди.

Предвид високата социална заплаха на действието и причинителя, на 15.07.2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Л. В. за период до 72 часа, след приключването на които ще бъде направено и импортирано искане до СРС за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР