На 14 януари 2023 г. изстрелвайки десетки ракети, Русия възобнови

...
На 14 януари 2023 г. изстрелвайки десетки ракети, Русия възобнови
Коментари Харесай

Лондон: Русия е ударила блока в Днипро с неточна противокорабна ракета

На 14 януари 2023 година изстрелвайки десетки ракети, Русия възобнови въздушните удари с отдалечен обхват против украинска инфраструктура - първите от почти 15 дни. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Посочва се, че както и при предходните осем талази от удари от 11 октомври 2022 година насам, и този път съветските офанзиви са били ориентирани главно към украинската електрическа мрежа.

Голяма противокорабна ракета AS-4 Kitchen, изстреляна от бомбардировач Ту-22M3 Backfire, евентуално е блъснала жилищния блок в град Днипро, причинявайки гибелта на минимум 40 души.

" Русия неправилно загатна, че виновна за това е украинската ракета за противовъздушна защита. Kitchen е пословично неточна ракета, когато се употребява против наземни цели, защото радарната ѝ система за ориентиране е неефективна при диференциране на цели в градски региони ", означават от английското разузнаване.

Те показват, че сходни оръжия са виновни и за други произшествия с всеобщи цивилни жертви, в това число за удара по комерсиалния център в Кременчук на 27 юни 2022 година

От английското МО декларират, че макар че някои ракети като Kitchen изначално са несъответствуващи за прецизни удари, войната в Украйна потвърждава, че неспособността на Русия за нанасяне на удари на далечни дистанции е по-дълбока.

Много евентуално е тя да се затруднява с динамичното идентифициране на цели и с достъпа до бърза и точна оценка на вредите от сраженията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР