На 14 и 15 май на сцената на Музикалния театър

...
На 14 и 15 май на сцената на Музикалния театър
Коментари Харесай

Рокендрол звучи в новата постановка Графиня Марица“ на Музикалния театър

На 14 и 15 май на сцената на Музикалния спектакъл гледайте най-новата режисура на трупата – осъвременената версия на оперетата на Калман " Графиня Марица - чардаш, шоколад и рокендрол ".

Действието в оперетата е пренесено от 20-те в 50-те години на предишния век, когато рокендролът е в стихията си. Част от музикалните номера са преаранжирани в жанр рокендрол от композитора Румен Бояджиев-син без това да трансформира класическото звучене на шедьовъра на Калман.



Освен динамичния коктейл от рокендрол и чардаш в танцовите номера един от акцентите в хореографията на Йоанна Стоянова е тангото върху една от най-популярните Калманови тематики от „ Царицата на чардаша “. Той е изпълнено от солистите на балета Татяна Янева а Трайче Стойковски.

Действието в осъвременената версия на оперетата се развива в имението на графиня Марица, в което има фамилна шоколадова фабрика. Шоколадът, който се прави там е неповторим, а тайната съставна част се оказва любовта.



Художникът Денис Иванов създава 160 истински костюма за спектакъла в жанр 50-те години. Разкошните дамски рокли с обилие от тафта и ръчно правени от художника рисунки са повлияни от театралните въплъщения на филмовата икона Одри Хепбърн. Модерната сценография е дело на художника Иван Савов, който е сценограф и на другите сполучливи постановки на театъра – „ Прилепът “ и „ Царицата на чардаша “.

„ В сложните времена, в които живеем, мисълта ни е ориентирана към младите генерации, чийто живот сме длъжни да обогатим с типичен полезности. С нашата режисура насочваме обръщение точно към тази част от публиката “, споделя режисьорът на спектакъла Марияна Арсенова.



Диригент-постановчик е Юли Дамянов, хормайстор -Людмил Горчев, концертмайстор - Мария Кирова.

На 14 май, събота, от 19.00 часа вземат участие: Илина Михайлова (Графиня Марица), Георги Султанов (Граф Тасило), Денко Проданов (Барон Жупан), Александър Мутафчийски (Княз Популеску), Елица Красимирова (Лиза), Катерина Тупарова (Княгиня Божена/Маня), Николай Борисов (Чеко), Георги-Маноел Димитров (Карл Стефан).



На 15 май, неделя, от 17.00 часа гледаме солистите: Илина Михайлова (Графиня Марица), Владимир Грудков (Граф Тасило - За първи път в ролята), Александър Панайотов (Барон Жупан), Лъчезар Лазаров (Княз Популеску), Десислава Николова (Лиза), Светлана Иванова(Княгиня Божена/Маня), Румен Григоров(Чеко), Тодор Велков (Карл Стефан).

Солисти на балета: Татяна Янева, Трайче Стойковски, Жасмин Сеизова, Мартин Виденов. Хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл с диригент Юли Дамянов.

Билети на уеб страницата на и на касата на театъра (тел. 02/ 943 19 79).

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР