На 14 февруари Община Оряхово представи поетичното видео Любов е…

...
На 14 февруари Община Оряхово представи поетичното видео Любов е…
Коментари Харесай

14 февруари е много специален ден, който събира в едно три празника: Ден на влюбените, Ден на българският археолог и Трифон Зарезан

На 14 февруари Община Оряхово показа поетичното видео " Любов е… " на своята публична страница в обществената мрежа. Любовна поезия в памет на Лиляна Вълчанова –  началник на Група за художествено слово от 1973 година до самата и кончина извършиха Виктор Кунчев, Мариела Личкова, Галина Пацева, Десислава Оведенска, Михаела Йонова, Христина Цонева, Илиян Тодоров и Евгения Маринова.
 
 Деня на българския археолог в Оряхово Деня на българския археолог в Оряхово Източник: Община Оряхово
За Деня на българския археолог беше открита галерия " Епохи и находки " на кръжок " Млад археолог " към ЦПЛР-ОДК в ХГ " Проф. Марин Върбанов ". Изложбата включва рисунки и реплики на находки от разнообразни столетия, направени от децата в кръжока. Самите те показаха своята галерия и описаха какво са научили за направените от тях археологически артефакти. След изложбата Историческият музей сподели видео материал за археологическите разкопки в Оряхово и покрайнините през годините.
 
 Кметът Росен Добрев Кметът Росен Добрев Източник: Община Оряхово
На събитието участваха кметът Росен Добрев, Румяна Декова, ръководител на Общински съвет-Оряхово и Христина Цонева, екретар на Община Оряхово. Част от публиката бяха и любознателните шестгодишни ученици на ДГ " Пролет " и учениците от VII " б " клас с учител Тошко Цонков при СУ " Христо Ботев ", град Оряхово.
 
В Деня на лозарите и винарите, колектива на НЧ " Надежда 1871 " и самодейците от Групата за пресъздаване на обичаи и традиции показаха Ритуалното зарязване на лозата в Етнографската къща – музей в град Оряхово. С благословии за благодат и благопожелание за здрава стопанска година самодейците зарязаха младите лозички в двора на къщата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР