На 13 януари тази година две бебета, родени на 13

...
На 13 януари тази година две бебета, родени на 13
Коментари Харесай

След размяната на бебета: Как ще се адаптират при биологичните си семейства?


На 13 януари тази година две бебета, родени на 13 септември 2022 година, бяха върнати на биологичните им фамилии. Заради неточност в болница „ Шейново “ те бяха разменени и отглеждани 4 месеца от майки, които не са ги родили.

Размяната стана непринудено и се случи относително скоро, откакто с ДНК тест беше доказано кои са биологичните майки.

„ Ние в този момент се фокусираме върху този миг на смяна към четвъртия месец на тези бебета, само че в действителност има доста неща, които се случват между майката и бебето, още преди то да се е родило. Така нареченото прото ментално развиване стартира в още в утробата на майката – във  взаимодействието на бебето с нея, в слушането на гласа на майката, в запомнянето на ритъма, на сърцето и на шума, който кръвоносната система на майката основава. Има доста забавни изследвания, проучвания и наблюдения по какъв начин това повлиява бебето. Ние сме привикнали да мислим за бебетата като за дребни и беззащитни, те в действителност са извънредно способени “, разяснява в предаването „ Тази заран “ клиничният психолог доктор Велислава Донкина.

По думите ѝ оттук насетне ще е доста значим потенциалът на родителите, с цел да могат те да партнират на бебето да се приспособява по-лесно в новата среда.

Според клиничния психолог би било добре семействата да поддържат контакт в бъдеще, в случай че имат опция. Нейният съвет към родителите е да опишат един ден историята на размяната на децата си.

Според доктор Донкина бъдещите майки не би трябвало да се тормозят от подобни грешки в системата на родилната помощ, тъй като те в действителност са необичайност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР