На 13 октомври, петък ще започне магнитна буря, която ще

...
На 13 октомври, петък ще започне магнитна буря, която ще
Коментари Харесай

Опасни магнитни бури ни връхлитат на петък 13-и

На 13 октомври, петък ще стартира магнитна стихия, която ще продължи до 14 октомври, съобщи ТАСС. Това бе оповестено на уеб страницата на метеорологичния център " Фобос ".

В околните дни до Земята ще стигне безоблачен вятър, който ще стане причина за следващата магнитна стихия на 13 и 14 октомври. При това на 11 и 12 октомври, както и на 15 октомври, ще има разстройства в магнитосферата на Земята.

Експерти предизвестиха, че магнитната стихия може да докара до нарушено действие на електронни устройства, в частност на информационни системи, и да усили риска от техногенни повреди, написа dariknews.bg.

Освен това тя може да провокира дискомфорт у хората с нараснала метеочувствителност.

Магнитни стихии на Земята започнаха на 6 септември, когато нашата планета бе достигната от изхвърляния на слънчева плазма, последвали поредност слънчеви изригвания. Те започнаха на 4 септември. Първо бяха регистрирани 5 дребни изригвания, последвани от две по-мощни на 6 септември. През нощта на 6 против 7 септември и на 7 септември имаше нови 4 изригвания, на 8 септември - други две, а на 10 септември - едно мощно изригване.
тагове магнитни стихии петък здраве
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР