На 13.03.2024 година бе даден старт на съвместната инициатива на

...
На 13.03.2024 година бе даден старт на съвместната инициатива на
Коментари Харесай

Районен съд и ОД на МВР - Плевен стартираха инициативата „С бистър ум зад волана“

На 13.03.2024 година бе даден старт на взаимната самодейност на Плевенски областен съд и Сектор „ Пътна полиция “ към ОД на МВР-град Плевен – „ С избистрен разум зад кормилото “. Инициативата е ориентирана към младежи от 11-ти и 12-ти клас – водачи и кандидат-шофьори и е за предварителна защита на шофирането след използването на алкохол и наркотични субстанции.

През днешния ден бяха обхвани две учебни заведения на територията на град Плевен – ПГХВТ „ Луи Пастьор “ и ПГЕХТ „ Проф.Асен Златаров “, като Председателят на Районен съд – Плевен – арбитър Вера Найденова и контрольор Светлозар Кръстев – чиновник на Сектор „ Пътна полиция “ при ОД на МВР-Плевен срещнаха младежите с рисковете и плануваните санкции при шофирането на автомобил след използването на алкохол и опиати. На учениците беше прожектиран късометражен учебен филм, който е изработен по автентичен случай и бе мощно въздействащ върху младежите, участвали на беседите.

Огромен интерес измежду учениците провокираха и симулационни очила, предоставени от Районен съд – Плевен, като учениците нямаха самообладание да създадат симулация и да отразят измененията в държанието си. Публиката трябваше да следи за измененията в придвижването и концентрацията. Единодушно е мнението, че когато си под влияние на алкохол или опиати, се чувстваш нерешителен, изменчив, нямаш действителна оценка на действителността, неверно преценяваш пространството и предметите в него. Отстрани човек наподобява нерешителен, неустойчив, несъответстващ.

Наркотиците и алкохолът са сериозен проблем на днешните подрастващи и предварителната защита е едно от значимите неща за справяне и попречване следствията от тяхната приложимост.

Инициативата „ С избистрен разум зад кормилото “ ще е през целия месец март, като планувани визити има в МГ „ Гео Милев “-Плевен, НУИ „ Панайот Пипков “, ПГРТО – Плевен, Спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “ и СУ „ Христо Ботев “ – град Долни Дъбник и заради мощния интерес, който провокира измежду подрастващите ще продължи и през месец април 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР