На 13.01.2023 г., от 17:30 часа, Атанас Кънев и Елена

...
На 13.01.2023 г., от 17:30 часа, Атанас Кънев и Елена
Коментари Харесай

Фотоизложба „Далеч от Африка“ гостува в Градската художествена галерия – Благоевград

На 13.01.2023 година, от 17:30 часа, Атанас Кънев и Елена Панайотова ще представят в залите на Градската художествена галерия своята фотоизложба на лица и пейзажи от Африка.

Сюжетите от Африка, снимани от двамата артисти – професионалния фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова са обединени от заглавието „ Далеч от Африка “ и отразяват активността по програмата „ Артисти за деца “.

В този план са били въвлечени 5000 деца и младежи в риск и 300 актьори от Африка и Европа, подготвени от български екип в практиките на прибавен спектакъл.

Фототворбите отразяват процеса на творчески образования и основаване на театрални фестивали върху локални митове и приказки на брега на езерото Виктория в Кения. Включени са и документални фрагменти от Кения и Занзибар. Изложбата повдига въпроси за ролята на документалната снимка, като разпространява неповторим български модел за използване на театрални изкуства за обществена смяна.

Проектът е финансиран от НФ „ Култура “ по стратегия „ Социално ангажирани изкуства “.

Повече за създателите:

Атанас Кънев е фотограф на свободна процедура с над 30-годишен професионален опит. 25 години снима репортажна снимка за вестниците „ 24 часа “ и „ Марица “ в Пловдив. Носител е на доста награди, взел участие в редица изложения, водещ е на креативен ателиета по снимка.  

Елена Панайотова е сценичен режисьор, продуцент и възпитател. Повече от 25 години работи като режисьор на трагични, куклени и оперни спектакли в България и чужбина. Дългогодишен учител в Академия за изкуства в Утрехт, Холандия, както и в Нов български университет. Поставяла е в голям брой театри в страната, както и в Държавна опера – Пловдив. Нейни спектакли са получавали влиятелни награди и номинации и са представяни на разнообразни европейски фестивали. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР